torsdag 8. juli 2010

Marsipankuler med sjokoladetrekk


Disse marsipankulene er fantastisk gode. Hovedingrediensene er mandler og sjokolade, og det blir ekstra godt fordi vi lager alt fra bunnen av.


Gir omlag 33 kuler

Marsipan
250 g skållede mandler
1/2 - 1 eggehvite
4 ts agavenektar, 3 ss sukrinmelis eller annet naturlig søtningsmiddel

Sjokoladetrekk
50 g rå kakaomasse
30 g kakaosmør

2 ts yaconsirup, 1 ss sukrinmelis eller annet naturlig søtningsmiddel


Marsipan
Kok opp vann og ta kjelen av plata, tilsett mandler og la dem ligge til skallet begynner å løsne. Fjern skallet fra mandlene, tørk dem godt og mal dem med en kjøkkenmaskin. Tilsett søtningsmiddel og eggehvite gradvis til du oppnår øns
ket konsistens (ikke for klissete). Kna godt og trill marsipanen til passende kuler.


Sjokolade
Smelt rå kakao og kakaosmør i vannabad før du rører inn søtningsmiddel. La sjokoladen stå til den har kjølt seg ned og konsistensen tykner. Dypp kulene i sjokoladen og sett dem kaldt til sjokoladen har stivnet. Vend eventuelt kulene i oppraspet kokosnøttkjøtt eller finhakkede mandler.

1 kommentar: