tirsdag 23. november 2010

Amerikanske surdeigspannekaker


Endelig har jeg fått tid til å lage amerikanske surdeigspannekaker. Og de er virkelig nydelige. Jeg spiser som regel pannekakene til frokost, men de egner seg også ypperlig som dessert. Alt du trenger for å lage pannekakene er surdeig og egg - hvis du har surdeigen klar på kjøkkenbenken vil du alltid kunne lage gode og næringsrike pannekaker på 1-2-3.

Beregn 1 dl surdeig per person, og bland inn 1 egg per dl surdeig.

Bland egg og surdeig og varm stekepannen på middelse høy varme - smelt smør i panna og stek pannekakene i ønsket størrelse. Pannekakene skal heve litt i panna og ha en lett gyllen farge - det er viktig at du ikke steker dem for hardt (noe som kan være godt med 'vanlige' pannekaker) for da blir de bare harde og seige.

Til frokost pleier jeg å spise pannekakene med upasteurisert smør og en dæsj rå, ubehandlet honning - men de smaker også nydelig med blåbær, bacon og eventuelt litt lønnesirup.

Nå er det bare å kose seg - eventuelt komme i gang med å lage surdeigsstarter.

2 kommentarer:

  1. Ble misunnelig på den lille karen din
    som koser seg på bildet, NAM hvor godt det så ut : )

    Ønsker deg en superduper uke,
    Klem

    SvarSlett
  2. Han er ganske heldig sånn sett:)
    Fortsatt god uke til deg.

    Klem
    N

    SvarSlett