tirsdag 26. oktober 2010

Krydderkake


Dette er en mild og god krydderkake. Server kaka med pisket krem, rømme eller ferske frukter og bær til. Dersom du ikke har akkurat disse nøttesortene stående i skapet kan du selvfølgelig bruke andre sorter, husk å bløtlegge dem. Les om hvorfor og hvordan du skal bløtlegge nøtter og korn i innlegg om verdens beste frokostblanding

Du trenger

100 g mykt smør eller kokosfett
150 g tørkede finkner eller dadler
2 egg
50 g bokhvete
50 g mandler
50 g valnøtter
50 g pecannøtter
50 g makadamianøtter
1 ss kanel
1/2 ts pepper
3 klyper malt nellik

Slik gjør du

Finhakk den tørkede frukten og mesteparten av nøttene, grovhakk resten. Kna deretter inn mykt smør, egg og krydder. Stek kaka på 175 grader på nederste rille i omlag 20 minutter. La kaka kjøle seg ned før servering.

5 kommentarer:

  1. hei!
    Har du noen tips til hva jeg kan bytte ut bokhveten med?

    SvarSlett
  2. Du, hvor lenge holder nøttene seg etter at man har bløtlagt dem og tørket dem. Stress å bløtlegge bare noen hver gang så tenkte å ta mange på en gang. Holder de seg ikke ganske lenge i en tett boks?

    SvarSlett
  3. Hvis du tørker nøttene skikkelig holder de seg lenge - men hvis det er fuktighet igjen blir de dårlige veldig fort. Tørk dem for eksempel i stekovnen med åpen dør på ca 40 grader, eller i en dehydrator.

    Hvis man gjør det sånn trenger man ikke å gjøre det så ofte - og så blir det mindre jobb:)

    SvarSlett
  4. Laget denne kaken på lørdag! :) fantastisk:) har spist på den hele helgen. Hadde den sammen med en krem (laget av havrefløte) og bær. Herlig!

    SvarSlett