mandag 26. juli 2010

På besøk hos Rose med blåbær- og mangokake.


Vakre Rose kort oppsummert: Livsnyter, mor, homeopatstudent, elsker, fashionista, ekspeditrise hos Gimles økologiske, venninne og kakeelsker.

På dagens meny står blåbær- og mangokake, isende kald, perfekt på en varm (eller kald) sommerdag.



Rose har et nydelig hjem: Varmt, avslappende og unikt. Kjøkkenet er hjertet i leiligheten, som skapt for å lage vakker mat i.


Dagens kake inneholder nesten det samme som morgensmoothien min: blåbær, banan, kokosfett og hjemmelaget müsli. Her varter Lollo opp med blåbær som kakepynt.


Bunn
150 g mandler eller nøtter
200 g bokhvete
60 g kokosfett
1 ss rå honning eller annet naturlig søtningsmiddel

Blåbærkrem
400 g halvfrosne blåbær
1 stk grapefrukt
1 egg
1/2 avokado
1 stk frossen banan

Mangokrem
1 stk stor mango
1 stk frossen banan

Mangoskiver eller blåbær til pynt



Bunn
Legg bokhvete og mandler i bløt i omlag 7 timer for å fjerne antibeitestoffer. Rist deretter bokhveten i smør eller kokosfett til den blir gyllen i fargen, bland den sammen med finhakkede mandler, kokosfett og søtningsmiddel. Press bunnen ut i en kakeform og sett den kaldt til den har stivnet.

Blåbærkrem
Ta skallet av tre bananer og legg dem i en plastpose i fryseren til de har stivnet. Bland deretter blåbær, egg, avokado og to frosne bananer i en kjøkkenmaskin.

Legg kremen i en sirkel langs kanten av kakebunnen og fyll hullet i midten med mangokrem.

Mangokrem
Bland mango og frossen banan i en kjøkkenmaskin. Fyll hullet i midten av blåbærkremen med mangokrem og sett kaka i fryseren til kremen har fått en fast konsistens.

Pynt kaka med mangoskiver eller blåbær.

Tips: Følg Rose på Gimle parfymeris økologiske blogg

2 kommentarer: