torsdag 25. november 2010

Sunne julekaker: Sjokolade med kokosfett og appelsinskall


Denne sjokoladen lages på samme måte som delfiakake – 50 prosent kokosfett og 50 prosent sjokolade. Sammen med raspet appelsinskall og hasselnøtter gir sjokoladen en fantastisk smak av jul.

- 100 g kokosfett

- 100 g kakao

- 1 egg

- 1-2 ss sukrinmelis eller annet naturlig søtningsmiddel

- Appelsinskall fra 2 stk økologiske appelsiner á ca 120 g

- 50 g grovhakkede hasselnøtter (disse skal helst bløtlegges over natten og tørkes først

- 100 g kakao

- 1 egg

- 1-2 ss sukrinmelis eller annet naturlig søtningsmiddel

- Appelsinskall fra 2 stk økologiske appelsiner á ca 120 g

- 50 g grovhakkede hasselnøtter (disse skal helst bløtlegges over natten og tørkes først)


Smelt kokosfett og kakao i vannbad (sikt eventuelt inn kakaoen dersom du benytter kakao i pulverform), pisk deretter eggedosis av egg og sukrinmelis før du rører inn smeltet sjokolade- og kokosblanding. Finrasp appelsinskall og grovhakk nøtter, og bland inn i sjokoladen. Hell sjokoladen i sjokoladeformer, små muffinsformer eller i en liten brødform med bakepapir – settes kaldt til sjokoladen har stivnet.



1 kommentar: