mandag 6. september 2010

Gulrotkake


Kombinasjonen av gulrøtter, kanel og nøtter gir denne kaka en herlig smak. Hvis du dropper søtningsmiddel kan du bruke 'kaka' istedet for brød. Glasuren av smøreost er frivillig, kaka er like god uten.

For å lage kaka trenger du
1 egg
100 g mykt smør eller kokosfett
200 g nøtteblanding (ulike nøttesorter)
1 1/2 ss kanel
6 dl revne gulrøtter
4 ss palmesukker eller annet naturlig søtningsmiddel

Finhakk nøttene og kna inn smør/kokosfett, kanel, revne gulrøtter, egg og søtningsmiddel. Stek kaka i omlag 50 minutter på 175 grader på nederste rille.

Glasur
200 g smøreost naturell
100 g mykt smør
1 ss rå honning eller annet naturlig søtningsmiddel

Bland smøreost, mykt smør og søtningsmiddel til en jevn masse. Når kaka er kald kan glasuren påføres.

Håper det smaker!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar