tirsdag 2. november 2010
Høst og Elgkjøttkaker
For noen år siden kom mannen min i kontakt med et jaktlag på finn.no. De tre siste årene har vi derfor fått elgleveranse på døra med påfølgende partering på kjøkkenbenken.
Fryseren er nå full før vinteren og det fantastiske elgkjøttet nytes i gryter, som stek og kjøttkaker (min favoritt). Og ikke minst har vi laget fantastisk kraft som vi bruker i supper, gryter og lager saus av til kjøttkakene.
Elgkjøttkaker
1 kg elgkjøttdeig
2 ss potetmel
4 egg
1 løk
3 fedd hvitløk
1 ts salt
1 ts pepper
1/4- 1/2 ts revet muskatnøtt
3 dl fløte
smør til steking
Saus
1 liter elgkraft (eller annen kraft)
1 ss smør
1 ss potetmel
soyasaus
salt og pepper
Elgkjøttkaker
Bland sammen kjøttdeig og egg. Finhakk løk og hvitløk, og kna inn salt, pepper, muskatnøtt og potetmel. Spe med fløte og stek kjøttkakene i smør til de henger sammen og har fått fin farge.
Saus
Brun smør og potetmel, spe på med kraft, tilsett salt, pepper og soyasaus etter smak. Legg kjøttkakene i kraften og la dem koke til kjøttkakene kun er lyserosa inni.
Server med dampede grønnsaker og tyttebær til.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Enig! Kjøttkaker av Elg er bare helt fantastisk! :)
SvarSlettJepp - vanskelig å få tak i bedre kjøtt enn det:)
SvarSlett