tirsdag 4. januar 2011

Svineknokesuppe med vintergrønnsaker og gule og grønne erter



Hvert år, tidlig på vinteren reiser vi til Fokhol Gård og kjøper de mest fantastiske vintergrønnsakene du kan tenke deg. Vi fyller opp bilen og lagrer grønnsakene kaldt og mørkt vinteren gjennom. Resten av mørketida kan nytes med økologiske rødbeter, kål, gulrøtter, poteter, purre, hokkaido, kålrot og løk - rett fra jorda.

Nå på vinteren kjenner jeg at kroppen min trenger masse næring og varme - så svinkeknokesuppe var et naturlig valg i dag. Perfekt med vintergrønnsakene mine.

Du trenger
1 lettsaltet svineknoke (de fås økologiske fra Grøstad)
400 g gule erter
150 g grønne erter
3 gulrøtter
1 løk
1 potet
1/2 sellerirot
1/4 kålrot
Fersk timian

Legg ertene i bløt natten over.
Kok kraft på svineknoka, den kan gjerne koke i noen timer før du tilsetter ertene.
Kok ertene til de blir myke.
Skrell og hakk opp grønnsaker, ha de i gryta og kok til de har fått ønsket konsistens.
Ta ut svineknoka fra suppa og rens benet for kjøtt - del det opp i passende biter.
Smak til med timian, salt og pepper.

Server med ristet brød og smør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar