fredag 21. januar 2011

Vintergrønnsaker med dip


Kjelleren bugner foprtsatt av herlige vintergrønnsaker - og grønnsaker med dip gir herlig snacks, mellommåltider, lunsj eller til og med dessert.

Grønnaker du kan bruke
Rødbet
Rødkål
Nepe
Kål
Gulrot
Kålrot
Stangselleri
Blomkål
Fennikel

Kutt opp grønnsakene i passe store biter og dander på fat eller server i porsjonsskåler.

Dip
150 gram rømme
100 gram smøreost naturell
Salt og pepper
Olivenolje
Finhakket chili, hvitløk, koriander, timian sitron eller annet godt.

Bland rømme og eventuelt smøreost eller creme fraiche, salt og pepper og en dæsj olivenolje. Seretter kan du la fantasien ta overhånd - timian, hvitløk, chili eller koriander er alle gode alternativer, lag gjerne flere varianter.

2 kommentarer:

  1. Jeg elsker grønnsaker og dip!!!! Sitter og spiser det nå faktisk. Mine favoritter er gulrøtter, paprika og kålrot :)

    SvarSlett
  2. Hei Helene.

    Enig med deg - kjempe godt. Og så fyller det faktisk opp magen også:)

    SvarSlett