Denne sjokoladen lages på samme måte som delfiakake – 50 prosent kokosfett og 50 prosent sjokolade. Sammen med raspet appelsinskall og hasselnøtter gir sjokoladen en fantastisk smak av jul.
- 100 g kokosfett
- 100 g kakao
- 1 egg
- 1-2 ss sukrinmelis eller annet naturlig søtningsmiddel
- Appelsinskall fra 2 stk økologiske appelsiner á ca 120 g
- 50 g grovhakkede hasselnøtter (disse skal helst bløtlegges over natten og tørkes først- 100 g kakao
- 1 egg
- 1-2 ss sukrinmelis eller annet naturlig søtningsmiddel
- Appelsinskall fra 2 stk økologiske appelsiner á ca 120 g
- 50 g grovhakkede hasselnøtter (disse skal helst bløtlegges over natten og tørkes først)
Smelt kokosfett og kakao i vannbad (sikt eventuelt inn kakaoen dersom du benytter kakao i pulverform), pisk deretter eggedosis av egg og sukrinmelis før du rører inn smeltet sjokolade- og kokosblanding. Finrasp appelsinskall og grovhakk nøtter, og bland inn i sjokoladen. Hell sjokoladen i sjokoladeformer, små muffinsformer eller i en liten brødform med bakepapir – settes kaldt til sjokoladen har stivnet.
Mammas favoritt!
SvarSlett